Viribus Unitis!

Aktuálpolitikai kérdések és azok háttere ultradextro-konzervatív szemszögből.

Látogatók 2009-ben

free counters

Friss topikok

  • Otido: @Otido: Tévedtem, valóban Jean-Baptiste Carrier. Kevertem Collot d’Herbois-val és Couthon-nal, aki... (2011.11.08. 08:30) La Vendée Militaire
  • Szigmund: Üdv! ,,Azokat az embereket képviseljük, akik a magyarság egységével szimpatizálnak.'' Ez nekem kis... (2011.07.20. 07:38) DKKP - Hűség, Igazság, Tisztesség
  • krampam: királyi sarj ne legyen republikánus! vagy király vagy semmi. szerintem. (2011.03.22. 11:41) Diszkrimináció
  • sat.: Anna Seghersnek vagy egy jó kisregényi: A rabszolgaság visszaállítása Guadeluope szigetén Érdekes... (2010.04.21. 19:08) L'Union Fait La Force
  • citromosjegestea: @HuPiedone: Inkább hasonlítanám a Törököknél lévő szultánságot a britek Alkotmányos Monarchiájához... (2009.10.30. 12:10) V. Oszmán szultán - az utolsó Ottomán

LogoDKKP - Hűség, Igazság, Tisztesség

2010.09.01. 01:21 anders

Az októberi önkormányzati választások előtt bejelentett szervezetek között található a Demokratikus Keresztény Királyság Párt elnevezésű szervezet, amely az év elején jött létre. A liberális Origo bulvárportál szerint a párt honlapjáról keveset lehet megtudni alapításának körülményeiről és a tagságáról. A pártprogram elnöki köszöntőjéből az derül ki, ígéretek helyett reményt akarnak nyújtani. Figyelmesebben olvasva a DKKP internetes oldalát, kiderül, hogy céljait a párt honlapján közzétett küldetésnyilatkozatban foglalták össze, mely letölthető szöveges és hang formátumban is. Alább ennek részlete és a szervezet elnökével, Gyulai Csaba Sándorral készült és a HírExtra portálon megjelent interjú olvasható.

A párt hivatalos honlapja
Az eredeti interjú


Rokonszenvet érzünk azokkal a történelmi időszakokkal, amikor a tisztesség és igazság uralkodott Magyarországon. Ehhez szükség volt olyan vezetőkre, mint például államalapító Szent István királyunk, aki olyan minőségeket jelenített meg az ország vezetése, kormányzása során, amelyek a XXI. században is egyetemes értékek, úgymint:
- atyai gondoskodás,
- nyíltszívűség,
- nagyvonalúság,
- nemesség,
- bölcsesség,
- erényesség,
- erkölcsösség,
- fegyelmezettség,
- büszkeség,
- egészséges nemzeti öntudat,
- értékteremtés,
- értékállóság megőrzése,
- felelősségvállalás,
- erő,
- egyenesség,
- igazságosság,
- békesség.

A jó király a nép Atyja, aki ha kell jutalmaz, de ha szükséges, hoz kemény döntéseket is. Bárhogyan is dönt, döntése önös érdekek helyett mindig az ország és a nép javát szolgálja. Az ország vezetésének olyan egységben és hatékonysággal kell működnie, mint egy jó és nemes király esetében.
Hiszünk abban, hogy minden eszköz, forrás, szándék és segítség a rendelkezésünkre áll, amire szükségünk van egy mindannyiunk szívében ott élő erős, büszke és egységes Magyarország létrehozásához!

Isten Minket úgy segéljen!


Gyulai Csaba Sándorral, a Demokratikus Keresztény Királyság Párt elnökével beszélgettünk a pártról, politikáról, ezotériáról. Eláruljuk, hogy királyunk mégsem lesz. De akkor mit takar a név?

Mi motiválta, amikor társaival közösen létrehozta ezt az első blikkre talán furcsának tűnő pártot?

Ez év elején fogant meg az ötlet. Elgondolkoztunk azon, hogy melyik az a párt, amelyikre szavaznánk, de egyik neve mellé sem tudtuk odatenni a voksunkat. Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy saját pártot, így képviselve a saját gondolatainkat.

Jelenleg hány tagból áll a pártjuk?

Kétszáz tag feletti a létszám.

Milyen a párt struktúrája?

A felépítése teljes mértékben az alapszabálynak megfelelő. Az elnökség mellett választmánnyal is rendelkezünk, csak úgy, mint területi képviselőkkel.

Milyen értékeket képvisel a Keresztény Királyság Párt?

Az eszmeiségünket a nevünk is tükrözi. Számunkra nagyon fontos a nép szolgálata, illetve az az alapvető értékrendszer, ami nem szorosan a vallás, de mindenképpen hozzátartozik: ilyen a család egysége, a felelősségvállalás, felebaráti szeretet. A király az atyai gondoskodást testesíti meg azáltal, hogy tiszta szívéből a népét szolgálja. A mai politikai gondolkodásmódból éppen ez a hozzáállás hiányzik. Király alatt természetesen nem egy konkrét embert értünk, hanem a vezetőség egészét.

Vagyis mégsem lesz királyuk?

Az alkotmány szerint ez nem lehetséges.

Ha az alkotmány lehetővé tenné a királyválasztást, kit kennének fel királlyá?

Ez egy olyan kérdés, amit egy ember nem dönthet el.

Ettől függetlenül nyilván van egy elképzelésük.

Konkrét nevek direkt nem kerültek szóba, hiszen szándékunk szerint az adott vezetés megjelenítené az uralkodót. A király személye a nép számára fontos, így ők dönthetnének ebben a kérdésben is. A demokrácia egy igen fontos dolog abban az esetben is, ha az államforma királyság lenne.

Jelen helyzetben melyik pártot tartják konkurenciának?

Azok az alapvető dolgok, amelyeket hangsúlyozni szeretnénk, nem pártpolitikai kérdések. Ha egy szinten elképzeljük a jelenleg működő pártokat, akkor kijelenthetjük, hogy törekvéseink túlmutatnak a szándékaikon, vagyis nem ellenfeleink. Azokat az embereket képviseljük, akik a magyarság egységével szimpatizálnak.

Mit csinálnának másként, mint a jelenlegi pártok?

A gazdaságot, az egészségügyet, vagy bármely problémás területet új alapokra kell helyezni. A zászlónkra tűztünk három szót: hűség, igazság, tisztesség. Számunkra ez az alapvető igazság. Ha ezt a három alapvető értéket mindenki a magáénak tudná, akkor az a morális válság, ami a világot jellemzi, megszűnne. Ha a vezetés, mint egy jó szülő példát mutat a gyermekének, vagyis az állampolgároknak, a szavai összhangban vannak a tetteivel, akkor ha a gyerek felnő, saját maga is jó szülő lesz. Ellenkező esetben senkitől sem várható el a jogkövető magatartás.Ismét fel kell fedezni az adott szó erejét.

Abban az esetben, ha valakinek pontos rálátása van egy bizonyos szakterületre, akkor nem a politikai hovatartozását kell figyelembe venni, hanem a szaktudását. Hazánknak nem elég a jó, a legjobb szakemberekre van szükség.

Honlapján olvastam, hogy ezotériával is foglalkozik. Miként tudja összeegyeztetni mindezt a politikával?

Kétféle válaszom van. Ez egyik szerint minden embernek létezik magánélete. Van olyan, aki a lelki nyugalmát a kocogásban vagy a kirándulásban találja meg, én pedig az ezotériában.
Ha a másik oldalról nézzük, mindenhol, így a politikában is megjelennek azok az alapelvek - ha tetszik, kozmikus igazságok -, amelyek a világunkat irányítják. Ha csak arra gondolok, hogy a természet milyen válaszokat ad a politikával összefüggő, helytelen döntésekre, akkor igen fontosnak érzem, hogy a helyes irányból közelítsem meg a problémákat.

Elvállalná a miniszterelnökséget?

Ha Isten is így akarja, ebbe az irányba terel engem, akkor igen.


A király fogalmának erősen hiányos definiciója a HírExtra szerint: Király alatt eredeti értelmében egy állam olyan egyszemélyi vezetőjét értjük, akinek egy személyben van törvényhozó, bírói és végrehajtó hatalma, azaz uralkodik, és aki ezeket a jogokat szuverén módon gyakorolja, azaz más uralkodónak ezen jogok gyakorlását tekintve nincs alárendelve. Lehet bizonyos függésben más uralkodótól, például adózhat, vagy katonai szolgálattal tartozhat, vagy lehet csak jelképes függésben, ilyenkor hűbéres vagy esetleg alacsonyabb rangú királyról beszélünk. A királynak emellett rendszerint szakrális, vallási szerepe is van, amit beiktatásának ceremóniája is hangsúlyoz. A királyi pozíció általában örökletes, de lehet választott is az uralkodó. Néha nehéz eldönteni, hogy egy törzs vezetőjét nevezhetjük-e királynak. A modern európai királyok legtöbb jogukat vagy szerepüket elvesztették, csak az örökletesség maradt meg. Az alkotmányos monarchiákban lényegében megfelelnek egy örökletes, jelképes, protokolláris köztársasági elnöknek.

Aktualitás: (4/5)
Értékelés: (0/5)

3 komment

Címkék: választás demokrácia keresztény

A bejegyzés trackback címe:

https://viribusunitis.blog.hu/api/trackback/id/tr812263418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nsp96 · http://hun-happiness.blogspot.com/ 2010.09.12. 20:08:37

jó a blog!

bocs h nem a témával kapcsolatosan írok

Szigmund 2011.07.20. 07:38:12

Üdv!
,,Azokat az embereket képviseljük, akik a magyarság egységével szimpatizálnak.''
Ez nekem kissé ellentmondásos... Ha nem vagyok keresztény, akkor nem vagyok magyar?