Viribus Unitis!

Aktuálpolitikai kérdések és azok háttere ultradextro-konzervatív szemszögből.

Látogatók 2009-ben

free counters

Friss topikok

  • Otido: @Otido: Tévedtem, valóban Jean-Baptiste Carrier. Kevertem Collot d’Herbois-val és Couthon-nal, aki... (2011.11.08. 08:30) La Vendée Militaire
  • Szigmund: Üdv! ,,Azokat az embereket képviseljük, akik a magyarság egységével szimpatizálnak.'' Ez nekem kis... (2011.07.20. 07:38) DKKP - Hűség, Igazság, Tisztesség
  • krampam: királyi sarj ne legyen republikánus! vagy király vagy semmi. szerintem. (2011.03.22. 11:41) Diszkrimináció
  • sat.: Anna Seghersnek vagy egy jó kisregényi: A rabszolgaság visszaállítása Guadeluope szigetén Érdekes... (2010.04.21. 19:08) L'Union Fait La Force
  • citromosjegestea: @HuPiedone: Inkább hasonlítanám a Törököknél lévő szultánságot a britek Alkotmányos Monarchiájához... (2009.10.30. 12:10) V. Oszmán szultán - az utolsó Ottomán

LogoKönyvajánló

2009.01.04. 13:13 anders

Uralkodócsaládok trón nélkül

"A királyok a közelmúltig mostohagyermekei voltak tájaink történetírásának, köztudatának. Pedig a történelem tanúsága szerint nagy hatást gyakoroltak az események menetére, tisztüknél fogva birodalmak sorsáról döntöttek. Ki-ki tehetsége, vérmérséklete és lehetőségei szerint.
A XX. század a monarchiák bukásának százada volt: 1910-ben kezdődött a Portugál Királysággal és az Iráni Császársággal fejeződött be 1979-ben.
Annak realitása, hogy Európa valamely országában sikerül visszaállítani a királyságot, a 2001. június 17-i bulgáriai parlamenti választásokig még a monarchista érzelmű emberekben is csak utópia volt, viszont II. Simeon bolgár excár fölényes választási sikere s a hatalomba való demokratikus visszatérése után - igaz egyeslőre "csak" miniszterelnökként - mégis felértékelődhet ennek az eszmének a szerepe a kelet-európai régióban.
Bárhogy álljanak is a letűnt korok uralkodói a történelem ítélőszéke előtt, rendre felkeltik mindazok érdeklődését, akik példát keresnek a világtörténelemben, tanulságra, lelkesedésre vágyva, vagy éppen csak szórakozást keresnek a világ trón nélküli uralkodócsaládjaival kapcsolatos események felidézésében.
A nagy sikerű A világ uralkodócsaládjai kétszeres terjedelmű folytatása a jelenleg nem uralkodó dinasztiák történetét és leszármazottaik mai sorsát mutatja be.

Dr. Celler Tibor több mint másfél évtizede folytat intenzív levelezést a világ hajdani uralkodócsaládjainak leszármazottaival, akik információkkal, fotókkal segítették e könyv megjelenését. Elmélyült munkássága volt egyik indoka annak az uralkodói rendeletnek, melynek alapján a szerzőt a közelmúltban egy császári ház feje örökletes grófi titulussal is kitüntette.
Ez az szép album szinte enciklopédikus összefoglaló, rengeteg színes, érdekes fotóval."

456 oldal

Kiadja a K.u.K. Könyvkiadó
Megjelent 2003-ban

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://viribusunitis.blog.hu/api/trackback/id/tr18856781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.