Viribus Unitis!

Aktuálpolitikai kérdések és azok háttere ultradextro-konzervatív szemszögből.

Látogatók 2009-ben

free counters

Friss topikok

  • Otido: @Otido: Tévedtem, valóban Jean-Baptiste Carrier. Kevertem Collot d’Herbois-val és Couthon-nal, aki... (2011.11.08. 08:30) La Vendée Militaire
  • Szigmund: Üdv! ,,Azokat az embereket képviseljük, akik a magyarság egységével szimpatizálnak.'' Ez nekem kis... (2011.07.20. 07:38) DKKP - Hűség, Igazság, Tisztesség
  • krampam: királyi sarj ne legyen republikánus! vagy király vagy semmi. szerintem. (2011.03.22. 11:41) Diszkrimináció
  • sat.: Anna Seghersnek vagy egy jó kisregényi: A rabszolgaság visszaállítása Guadeluope szigetén Érdekes... (2010.04.21. 19:08) L'Union Fait La Force
  • citromosjegestea: @HuPiedone: Inkább hasonlítanám a Törököknél lévő szultánságot a britek Alkotmányos Monarchiájához... (2009.10.30. 12:10) V. Oszmán szultán - az utolsó Ottomán

Logo



IV. (Boldog) Károly emlékére

2008.12.30. 23:53 anders

Éppen kilencvenkét esztendeje, 1916. december 30-án koronázták meg az utolsó magyar királyt, aki IV. Károly néven két évig uralkodhatott csupán. Életrajzáról bővebb információval szolgál a Károly Király Imaliga oldal és a Vatikán hírei. A király emlékét ápoló és a boldoggáavatási szertartásról is bővebb adatokat megjelentető Imaliga honlapján található imádsággal és néhány képpel emlékezünk ma a királyról.

Kupán Árpád dicső emlékű királyunkról szóló cikke, születésének 120. évfordulójára, IV. Károly, a béke apostola címmel, 2007. augusztusában jelent meg az Erdélyi Napló című folyóiratban. (XVII. évfolyam, 33-34. szám)


"Boldog Károly Királyunk, a nehéz szolgálatodat és az élet összes fáradságos megpróbáltatásait isteni megbízásként fogadtad el, és gondolataidban, döntéseidben, tetteidben te mindig cask a Szentháromságos Egyistent követted.
Kérünk téged, esedezz értünk Isten mellet és könyörögj ki számunkra bizalomért és erőért, hogy a halandók számára legreménytelenebb pillanatokban se essünk kétségbe, hanem engedelmesen kövessük Jézus útját.
Könyörögd számunkra azt a kegyelmet, hogy szívdobogásunk a Jézusét kövesse. Támogass bennünket, hogy mi is beleéléssel és erőteljesen cselekedhessünk a szegények és rászorulók javára, hogy félelem nélkül küzdjünk a békéért otthon is, meg a nagyvilágon is, és bármilyen helyzetben örvendetes reménnyel bízzuk rá életünket az Isten kezébe, úgy hogy végül mindnyájan, mint te, mehessünk az Ő segítségével Jézushoz, Urunkhoz."

(Nyomtatva a Bécsi Ersekségi Egyházmegye engedélyével, 2004. május 18.-ától, Z1. K787/04, illetve K.788/04, Foplébános mag. Franz Schuster
)

Az itt látgható képek (valójában pedig képeslapok) megvásárolhatók a Nemzetek Európája Könyvkiadónál!

Továbbá javaslom a Károly Király Imaliga honlap böngészését a sok hasznos információ reményében!

  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viribusunitis.blog.hu/api/trackback/id/tr85849577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunko_jobbos 2009.02.28. 22:14:38

Jól felb*sztátok az agyamat! Ezt a kretén barmot ne ajnározzátok már!

1. Az összes Habsburg működését nagyon szépen köszönjük. Nagyon kedves, rendes család volt. Külön kiemelném II. József áldásos tevékenységét. Szerencsére a tökös magyar gyerekek (+ gondolom osztrák ellenségei) halála után az összes intézkedését visszavonták Másik jó fej, Ferncjóska. Köszönjük neki a világ nevében is az I. Vh.-t. Stb. stb.

2. Ebből a díszes társaságból fénylő csillagként emelkedik ki IV. Boldog Károly, aki ahelyett, hogy jól pofánverte volna a lázadókat, jól átadta nekik a hatalmat. Ugye itt Károlyi Mihály későbbi KGB-ügynökre gondolok. (Na jó, lehet, hogy akkor még nem KGB-nek hívták azt a bizonyos szervezetet). Köszönjük szépen, hogy ennyire hatékonyan egyengette az utat Trianonig.


Én akkor lettem volna boldog, ha meg sem születik ez a f*sz.
süti beállítások módosítása